Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Η ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ

ΤΑ ΜΕΤΩΠΑ ΠΑΛΗΣ

Η πηγή της κρίσης μπορεί να στερέψει μόνο με την κατάργηση της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας, με την εξάλειψη της αναρχίας της καπιταλιστικής παραγωγής, με τον κεντρικό σχεδιασμό της αναλογικά διευρυμένης αναπαραγωγής με στόχο την παραγωγή αξιών χρήσης για ολοένα διευρυμένη ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών.
Μόνο στη βάση της σοσιαλιστικής βιομηχανίας μπορεί να αλλάξει η κατανομή εργατικού δυναμικού, μέσων και υλών παραγωγής, κοινωνικού πλούτου. Να στηριχθεί η αγροτική συνεταιριστική παραγωγή, το χρήμα να χάσει το περιεχόμενό του ως μορφή της αξίας, ως μέσο μοιράσματος της υπεραξίας, να καταργηθεί ο κερδοσκοπικός χαρακτήρας της Κεντρικής Τράπεζας.
Αυτό είναι το μέλλον, αυτή είναι η λαϊκή, η σοσιαλιστική οικονομία, η πραγματική εναλλακτική διέξοδο, από την καπιταλιστική βαρβαρότητα.
Αυτή η αναγκαιότητα σήμερα λοιδορείτε είτε άμεσα από τις φιλελεύθερες αστικές δυνάμεις είτε έμμεσα από αυτοχαρακτηριζόμενες ως «δημοκρατικές σοσιαλιστικές», παραποιώντας και διασύροντας την πρώτη ιστορική της έκφραση στη Σοβιετική Ενωση.
Ομως είναι ιστορικό γεγονός ότι στη δεκαετία του 1930 υπήρχαν δυο κόσμοι: ο σπαρασσόμενος από τους ανταγωνισμούς και την κρίση καπιταλιστικός και ο σοσιαλιστικός όχι μόνο ή κυρίως με τους θεαματικούς ρυθμούς βιομηχανικής παραγωγής αλλά με τους θεαματικούς ρυθμούς ανάπτυξης της κοινωνικής ευημερίας.
Η ιστορικά επιβεβαιωμένη αλήθεια είναι ότι η κοινωνική ιδιοκτησία και ο κεντρικός σχεδιασμός ηττήθηκαν όταν η ταξική πάλη δεν είχε τη γνώση και τη δύναμη να προχωρήσει στην εξάλειψη κάθε μορφής ατομικής ιδιοκτησίας, κάθε πηγής ατομικού πλουτισμού.
Εξ αιτίας των θέσεων του για τον άλλο δρόμο κοινωνικής παραγωγής, συγκρότησης της κοινωνίας, το ΚΚΕ κατηγορείται ότι παραπέμπει την ικανοποίηση άμεσων αναγκών των εργαζομένων στο σοσιαλισμό.
Είναι συνειδητό ψέμα από τα αστικά και οπορτουνιστικά κόμματα.
Το ΚΚΕ ήταν, είναι και θα είναι σταθερό στη στήριξη δικαιωμάτων - αιτημάτων των εργαζομένων, των νέων, των συνταξιούχων, με συνέπεια λόγων - έργων, γιατί έχει φωτεινή πυξίδα, στρατηγική πλεύση.
Γι’ αυτό μπόρεσε και μπορεί με συνέπεια να υπερασπίζεται την πλήρη και σταθερή καθολική εργασία, την κοινωνική προστασία των ανέργων, της μητρότητας, των εργαζομένων σπουδαστών - φοιτητών, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, το αγροτικό εισόδημα, τα δικαιώματα των ΕΒΕ, των μεταναστών και πολιτικών προσφύγων, την αποκλειστικά δημόσια δωρεάν παιδεία, υγεία, τη σύνταξη, την προστασία του περιβάλλοντος, το αντιπάλεμα των αντιλαϊκών συνεπειών από την ένταξη στην ΕΕ, στο ΝΑΤΟ.
Πολιτική ισχυροποίηση του ΚΚΕ σημαίνει δύναμη διεκδίκησης, δύναμη αντίστασης σε νέες αντεργατικές - αντιλαϊκές εργοδοτικές και κυβερνητικές επιθέσεις, ακόμη και δύναμη απόσπασης κατακτήσεων, δύναμη για τα σημερινά και προοπτικά εργατικά και λαϊκά συμφέροντα.

(Απόσπασμα από 1ο τεύχος Διεθνής Κομμουνιστικής Επιθεώρησης 2012, "Η διεθνής οικονομική κρίση, η θέση της Ελλάδας και οι θέσεις του ΚΚΕ")

ΦΤΑIΕΙ ΤΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ...

ΦΤΑIΕΙ ΤΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΖΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ.ΚΑΠΙΤΑΛΕΥΟΜΑΙ ΘΑ ΠΕΙ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΜΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΝΕΙ ΟΤΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΕΡΓΑΤΗ ΩΣ ΜΕΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΥ ΑΦΗΝΕΙ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΝΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΠΟΝΤΑΡΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΤΗΝ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΛΟΥΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΗ.ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΥ ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ ΚΑΘΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΤΟΥ ΔΙΑΘΕΣΗ.

ΦΤΑΕΙ Η Ε.Ε ΠΟΥ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ , ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑ’Ι’ΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΡΟΦΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΉΘΗΚΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΟΨΙΖΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΗΣ ΑΡΧΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.ΑΠΟΔΕΙΚΝΎΩΝΤΑΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΛΟΓΟ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΑΛΛΑ ΜΕΘΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΑΠΛΑ ΕΓΙΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΦΥΚΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ Ε.Ε ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΑΥΤΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ.

ΑΝΑΦΕΡΩ ΜΕΡΙΚΕΣ ΕΠΙΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ ΜΕΡΙΚΕΣ(1).1992 ΣΥΝΘΗΚΗ ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Η ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΗ ΩΣ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΣΘΗΚΕ Ε.Ε ΚΑΙ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑ’Ι’ΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΟΤΕΡΑ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΤΕΡΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ,ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΜΕΛΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΚΑΙ

(2). 1992 ΣΥΝΘΗΚΗ ΣΕNΓΚΕΝ (ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΣΕΝΓΚΕΝ (Σ.Π.Σ.) ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΠΟΣΚΟΠΕΙ ΣΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ, ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ, ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ).ΔΗΛΑΔΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΤΣΙΠΑΚΙ .

.(3). 1997 ΣΥΝΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΜΑΝΔΡΙΤΗΣ. (4). 1997 ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΟΥ ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ (5).. 2001 ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ (6). ΤΟ ΕΥΡΩΣΥΝΤΑΓΜΑ(ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΤΟ ΨΗΦΙΣΕ)-ΕΥΡΩΤΡΟΜΟΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ. (7)..ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΓΕΝΟΒΑΣ(ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΣΕΝΓΚΕΝ) .

(8).2007 ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΙΣΣΑΒΩΝΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΟΠΟΙΑ ΣΤΗΡΙΧΤΗΚΑΝ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ Η ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΠΕΡΟΥΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Ή Η ΕΚΔΟΣΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΜΕ ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΠΕΡΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΚΕΦΑΛΑΙΑ.ΑΚΟΜΗ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ Η ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΙΣΤΩΤΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΕΡΓΩΝ.ΔΡΟΜΟΙ,ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΟΦΕΛΙΑΣ Κ.Λ.Π.

(9).ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ Κ.Α.Π ΓΙΑ ΚΟΙΝΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ(ΕΤΣΙ ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΕ Η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑΞΑΝΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ)ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ.ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΟΣΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΑΝ ΤΟ ΛΑΟ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ Ε.Ε.

Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΟΡΓΑΝΟ ΤΟΥ ΤΗΝ Ε.Ε ΚΑΙ ΟΠΛΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΑΥΤΩΝ,ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΝΑ ΝΑ ΧΑΣΕΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΕΠΕΚΤΑΤΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ.ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΚΑΘΕ ΠΗΓΗ ΕΣΟΔΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΕΚΟ,ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΓΕΙ Η ΧΩΡΑ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΝΑ ΕΙΣΑΓΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΗΣ Κ.Α.Π ΚΟΙΝΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.ΚΑΙΕΙ ΤΑ ΔΑΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΟΠΟΙΕΙ ΕΝΩ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΑΠΛΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΕΝΑΣ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΧΡΗΣΗΣ ΓΗΣ ΣΤΑ ΚΑΜΜΕΝΑ.ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ.ΕΠΕΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΟΠΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΤΟΥ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ.ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΟΜΩΣ ΚΑΝΕΙ ΧΑΡΗΣΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΟΠΩΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΝ ΚΑΙΡΟ ΚΡΙΣΗΣ..

ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΚΥΛΗΣΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΒΑΛΕ ΣΤΟ Δ.Ν.Τ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ,ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΙΑΡΗΔΕΣ ΕΝΩ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘHΣΑΥΡΙΖΟΥΝ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΜΕΝΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΡΙΣΗΣ.
ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΕ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΕΝΑΝ ΕΝΑΝ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΑΜΑΤΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΡΗΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΝΤΑΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΚΛΙΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΜΕΣΟ ΤΩΝ Μ.Μ.Ε ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥ.

ΦΤΑΙΝΕ ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΚΑΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΣΑΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ ,ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΟΥΣΑΝ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΕΠΕΒΑΛΕ Η Ε.Ε ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΑΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΤΟΥΣ.ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ, ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ,ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ,ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΠΑΣΤΑ ΩΡΑΡΙΑ,ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΜΑΤΟΣ ΑΥΞΗΣΗΣΗΣ ΛΟΓΟ ΤΡΙΕΤΙΩΝ,ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΕΡΩΡΙΩΝ,ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΗΛΙΚΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ, ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΒΑΡΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ.

ΦΤΑΕΙ ΕΠΙΣΗΣ Ο ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΕ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΟΠΟΙΟΝ ΤΟΥ ΕΤΑΖΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙ.ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΔΕΝ ΣΥΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΙΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΜΑΤΩΝ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΒΟΛΕΨΕ.

ΦΤΑΙΝΕ ΦΥΣΙΚΑ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΝΩ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΓΩΝΙΖΟΤΑΝ ΟΡΑΓΝΩΜΕΝΑ ΜΕ ΠΟΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΜΕΣΟ,ΑΥΤΟΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΟΥΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΑΓΝΟΩΝΤΑΣ ΟΤΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ Η ΣΕΙΡΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΣΑΝ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΟΠΩΣ ΠΟΛΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΣΤΟΛΟΙ ΠΟΥ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑΝ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ ΟΤΑΝ ΘΙΚΤΙΚΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΑΠΛΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠAΥΟΤΑΝ.ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΨΑΝ ΣΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΕΝΩΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ.

YΠΑΡΧΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΑΝΑΓΚΗ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε KAI TO NATO ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΝΑΓΕΝΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΔΙΑΓΡΑΦΩΝΤΑΣ ΜΟΝΟΜΕΡΟΣ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΑΛΛΑ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ .