Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Ερωτήματα του λογικού...

Με αφορμή την συνέντευξη του "δημοσιογράφου" Τράγκα, στο ΣΚΑΪ, με καλεσμένους τους βουλευτές της χρυσής αυγής, θα ήθελα να παραθέσω κάποια εύλογα ερωτήματα, βασισμένα σε αυτά που ειπώθηκαν σε αυτό το πάνελ, αλλά και πιο πολύ σε αυτά που σκόπημα δεν ειπώθηκαν.

  1. Πού στηρίζετε κ. Τράγκα τον ισχυρισμό σας ότι οι θέσεις που υποστηρίζετε εσείς, και τα πιστεύω σας, απέχουν έτη φωτός από τις θέσεις της Χρυσής Αυγής? Διότι ως τηλεθεάτρια μου φανήκατε πως όχι μόνο τις υποστηρίζετε αλλά τις επαναλαμβάνατε και κάθε φορά επεξηγηματικά στους τηλεθεατές σας για να αποδεικνύεται η ορθότητα των φασιστικών απόψεων των βουλευτών...
    • τη θέση που έχουν οι ρατσιστές φίλοι σας, όπως τους αποκαλέσατε και ο ίδιος, για τους μετανάστες, μια χαρά φάνηκε να την επικροτείτε, ρίχνοντας το φταίξιμο στο "Δουβλίνο 2", στην κακή διαχείρηση των συνόρων μας κλπ κλπ. 
    • την άποψη που πασάρουν οι χρυσαυγήτες για το ότι οι κλέφτες και οι αλήτες πολιτικοί έφεραν τη χώρα σε αυτή την κατάντια, μια χαρά την επαναλάβατε...
  2. Για ποιο λόγο κ. Τράγκα εκθιάζατε το πόσο τέλεια χρησιμοποιούν την Ελληνική γλώσσα οι "Κασιδιάριδες"? Μήπως επειδή τους ψηφίζετε και τους διαφημίζατε κιόλας? Είναι λέτε τυχαίο που το κανάλι που σας πληρώνει είναι ο ΣΚΑΪ, που πρόσφατα πρόβαλε ντοκυμαντέρ καθαρά ενάντια στην υποτυπώδη προσπάθεια της Αργεντινής να βγει από την κρίση της? Δεν κάνει μπαμ το γεγονός ότι ο ιδιοκτήτης του καναλιού συμμερίζεται τις θέσεις της Χ.Α. γιατί τον εξυπηρετούν καλύτερα από τις οπορτουνιστικές θέσεις ενός άλλου διαχειριστή τους συστήματος, του "αριστερού" ΣΥΡΙΖΑ (που υποστηρίζει το αργεντινικο μοντέλο)? Ο ΣΚΑΪ όπως φαίνεται έχει δηλώσει τη θέση του στην κοινωνία μας...
  3. Για την άποψη της Χ.Α. για τις αμβλώσεις: Αναρωτηθείτε, τι κρύβεται πίσω από τις αμβλώσεις? Μήπως το οικονομικό πρόβλημα? Το πρόβλημα της Παιδείας? Η φτώχεια? Η εξαθλίωση? Ζείτε σε άλλη πραγματικότητα? Πόσες γυναίκες κάνουν έκτρωση επειδή δεν θέλουν απλά να κάνουν παιδί? Δύο? Τρεις? Η πλειοψηφία των εκτρώσεων σήμερα γίνονται λόγω οικονομικών δυσκολιών, λόγω του ότι το κράτος δεν προσφέρει, ούτε προωθεί ασφάλεια για την διαιώνιση του ανθρώπινου είδους (και δεν λέω ελληνικου, γιατί σε αυτό το άρθρο δεν χωράνε ρατσισμοί). Γιατί δεν θίξανε οι φίλοι του λαού φασίστες, το πρόβλημα υπογενετικότητας στα νέα ζευγάρια? Που ούτε καν φτάνουν στο σημείο της έκτρωσης διότι... δεν θα είχαν λεφτά να την πληρώσουν...(400 ευρώ το λιγότερο για μία τέτοια επέμβαση, συν τις εξετάσεις πριν και μετά). Που δεν μπορούν κάν να σκεφτούν να ξεκινήσουν οικογένεια... Η απαγόρευση των αμβλώσεων θα σώσουν το ελληνικό γένος? Τι θα κάνει λοιπόν η χρυσή αυγή για όλα αυτά τα προβλήματα, κουβέντα. Ούτε καν ο "ουδέτερος" δημοσιογράφος Τράγκας δεν είπε κιχ, που μας το παίζει αμεμπτος και δίκαιος. Τη δουλειά του καλύτερα θα την έκανε ο μέσος πολίτης που ζει στο πετσί του αυτά τα ουσιαστικά προβλήματα που σε αυτή τη συνέντευξη σκόπιμα αποκρύφτηκαν.
  4. Για τους μετανάστες που ακόμα έρχονται: Για ποιο λόγο έρχονται όλοι αυτοί οι άνθρωποι προς την Ευρώπη, μέσω της Ελλάδας? Μήπως επειδή και οι ίδιοι περνάνε ακριβώς τα ίδια και πολλές φορές χειρότερα, με αυτά που περνάμε σήμερα οι Έλληνες πολίτες? Πόλεμος, φτώχεια, ανεργία, μέτρα και μνημόνια, χρέη, εφορίες... Είναι μόνο ελληνικά "προνόμοια" αυτά? Οι άλλοι λαοί περνάνε φίνα και ήρθαν ταξιδάκι αναψυχής στην χώρα μας? Και ας μας πουν Τράγκας και φίλοι του φασίστες. Ποιοι είναι αυτοί που φέρνουν ακόμα και σήμερα μετανάστες λαθραία στην χώρα μας. Μήπως είναι μεγαλοεπιχειρηματίες, εργοστασιάρχες, μεγαλοαγρότες που τους εκμεταλλεύονται για ένα κομμάτι ψωμί? Γι' αυτούς ούτε λόγος!! Μην είστε τοσο αντισυστημικοί! Θα κάψετε καμιά φλάντζα! Διότι όταν είναι να θιχτούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου, οι χρυσαυγήτες κάνουν τις πάπιες, φυσικά γιατί δεν έχουν λόγο ύπαρξης αν δεν υπάρχουν εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενοι!
  5. Για την προτεραιότητα στην εργασία για Έλληνες: Πείτε μας, πού θα τις βρείτε τις δουλειές για όλους τους Έλληνες? Με τί μεροκάματα? Γιατί ξέρετε πολύ καλά πως για να έρθουν επενδυτές στην χώρα μας, απαιτούν φθηνούς εργάτες! Τι τους τάζετε? Μήπως μεροκάματα με 18 και 14 ευρώ τη μέρα, που ήδη προωθείτε στα ρατσιστικά γραφεία σας? Πώς θα ζήσουν οι έλληνες με αυτά τα λεφτά? Ενώ θα απαγορεύσετε και τις αμβλώσεις? Χώρις ασφάλεια, χωρίς ανθρώπινες συνθήκες εργασίας? Μου λέτε δηλαδή να πάρω τη δουλειά του μετανάστη εργάτη στα χωράφια της Μανωλάδας? Αυτές τις δουλειές ετοιμάζετε για μας?
  6. Οι μετανάστες όταν θα γίνει η Χ.Α. κυβέρνηση, θα φύγουν από μόνοι τους: Πώς θα φύγουν μόνοι τους οι μετανάστες? Όταν το κόμμα της Χ.Α. είναι υπέρ της Ε.Ε. και των νόμων της, άρα και υπέρ της συνθήκης "Δουβλίνο2", "Μάαστριχ", "Ε.Ε. 2020" κλπ? Όταν το ελληνικό κράτος θα έχει κυρώσεις εκατομυρίων ευρώ αν αφήνει τους μετανάστες να φεύγουν προς την Ε.Ε.????
  7. Για τους διεφθαρμένους πολιτικούς, του Παναγιώταρου: Για πείτε μας η διαφθορά από που πηγάζει? Ποιές είναι οι αιτίες της? Διότι οι αρχαίοι Έλληνες έλεγαν ότι για να λύσεις ένα πρόβλημα, πρέπει να βρεις τη ρίζα του και να το χτυπήσεις εκεί! Δεν είναι ο καπιταλισμός η ρίζα των προβλημάτων διαφθοράς στη χώρα μας, αλλά και σε άλλες χώρες? Δεν είναι ο καπιταλισμός που δημιουργεί ανισότητες? Δεν είναι το ίδιο το σύστημα που μιζάρει το υπαλληλικό του προσωπικό (πολιτικούς) για να περάσει μέτρα που το συμφέρουν? Δεν είναι το ίδιο το σύστημα που μέσω της επίσημης παιδείας βγάζει ανθρώπους ευκαιριακούς, έτοιμους να πουληθούν για το χρήμα??? Ο τσοχατζόπουλος γεννήθηκε διεφθαρμένος? Δεν τον έπλασε το σύστημα που πάτε σήμερα όλοι υποψήφιοι να διαχειριστείτε?
  8. Για όσους απαγορεύεται να κάνουν παιδιά: Η Χ.Α. θέλει να το παίξει Θεός αύριο για τον ελληνικό λαό? Δεν είναι απόλυτο, δύο άνθρωποι με προβλήματα διανοητικά, ψυχολογικά, να κάνουν ένα παιδί που θα είναι υγειές και ακίνδυνο για την κοινωνία. Το πραγματικά δημοκρατικό κράτος (γιατί πολύ για δημοκρατία μας μιλάνε οι φασίστες σήμερα) θα στηρίζει με επιστημονικό τρόπο αυτά τα παιδιά, αλλά και τους προβληματικούς γονείς τους, έτσι ώστε να υπάρχει ισότητα ανάμεσα στους ανθρώπους. Αλλά ας μας απαντήσουν οι φασίστες. Για ποιους λόγους υπάρχουν άνθρωποι με ψυχολογικά προβλήματα? Ναρκωμανείς? Ανθρωποι με σωματικά νοητικά προβλήματα? Όλα αυτά τα προβλήματα δεν έχουν τις ρίζες τους στο εκμεταλλευτικό σύστημα?? Η ψυχολογία άνθισε τον 18ο αιώνα! Είναι τυχαία λέτε η ίδια χρονική στιγμή που αυξήθηκε η εκμετάλλευση των λαών από τους καπιταλιστές, με την βιομηχανική επανάσταση? Τα ψυχολογικά προβλήματα δεν πηγάζουν από τον υπερβολικό πλούτο ή την υπερβολική φτώχεια?
  9. Για τους "Έλληνες" φασίστες και μη: Πώς μπορείτε σήμερα να αποδείξετε ότι κάποιος είναι Έλληνας και κάποιος δεν είναι? Από την ταυτότητα? Από τις 3 ή 4 γενιές που κουβαλάει? Και πριν τι γίνεται? Στα χρόνια που δεν υπήρχαν έθνη, παρά μόνο εκτάσεις γης φεουδαρχών και δουλοπάροικοι να τις καλλιεργούν? Νομίζουν οι χρυσαυγήτες ότι είναι καθαροί έλληνες? Έχουν Ελληνόμετρο και μετράνε το πόσο Έλληνας είναι ο καθένας?
Συμπεράσματα: Προτείνω σε όλους μας να σταματήσουμε να φοβόμαστε τα σκυλιά που γαβγίζουν! Είναι σκυλιά και τίποτα παραπάνω! Εμείς είμαστε άνθρωποι και πρέπει να διεκδικήσουμε ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για τους μετανάστες, σταθερή δουλειά για όλους ανεξαιρέτως, δωρεάν δημόσια υγεία για όλους, δωρεάν παιδεία, πρόνεια, πολιτισμό. Για όλα αυτά η φασιστική οργάνωση Χ.Α. ούτε λόγο. Οι επιθέσεις και οι δολοφονίες κατά των μεταναστών δεν λύνει το πρόβλημα. Απλά το διαιωνίζει και διχάζει τους πολίτες μεταξύ τους! Οι Έλληνες πολίτες και οι μετανάστες, παράνομοι και μη, έχουν κοινό στόχο και κοινά συμφέροντα! Δεν πρέπει να έχουν και δεν έχουν καμία σχέση με τις ρατσιστικές θέσεις και απόψεις της Χ.Α. (και του Τράγκα...), που στόχος της είναι να εξουσιάσει με το να είναι η ίδια μαντροφύλακας της εξουσίας των μονοπωλείων, της αστικής τάξης! Αυτό είναι η Χ.Α. και με αυτή τη συνέντευξη μας το απέδειξε για ακόμα μία φορά. Μη ξεγελιέστε από την δήθεν πυγμή τους! Αύριο θα τους βρείτε απέναντί σας!
Μία είναι η πηγή όλων των προβλημάτων σήμερα. Και η Χ.Α. δεν την πλησιάζει στο απειροελάχιστο με τα λόγια ή τις πράξεις της. Ο καπιταλισμός! Και ο δρόμος για την εξαφάνιση αυτού του εκμεταλλευτικού συστήματος είναι ένας! 

ΑΓΩΝΑΣ ΡΗΞΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ! 
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕ ΠΑΛΗ ΤΑΞΙΚΗ!

ΖΗΤΩ Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ!
ΟΔΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ! 
ΜΕ ΙΣΧΥΡΕΣ ΤΑΞΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ!
ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ, ΠΑΣΥ, ΠΑΣΕΒΕ, ΜΑΣ, ΟΓΕ!
ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΣΤΗ ΕΞΟΥΣΙΑ!  

Ruby Red 

Ρεκόρ τρικομματικής κοροϊδίας

Η μετατροπή - μέσω επικοινωνιακών κόλπων - του «μαύρου» σε «άσπρο», δεν μπορεί να κρύψει την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική σε επίπεδο μαζικής άθλησης και υγείας των παιδιών

Με κάθε ευκαιρία - για δημόσια τοποθέτηση - ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γ. Ιωαννίδης, υπερασπίζεται τις επιλογές της τρικομματικής κυβέρνησης (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ). Και προσπαθεί να πείσει ότι η πολιτική που εφαρμόζεται (και) στον αθλητισμό δεν έχει ταξικά χαρακτηριστικά... «Ο αθλητισμός δε θα είναι ταξικός, αλλά θα έχουν εξίσου τις ίδιες ευκαιρίες όλα τα παιδιά» (11/7/11, ΝΕΤ) είναι μια από τις αναφορές του.
Παράλληλα, τονίζει την (σύμφωνα με αλλεπάλληλες δηλώσεις) άποψή του (η οποία υποτίθεται έχει γίνει αποδεκτή από την κυβέρνηση) πως η πολιτεία έχει ευθύνη και πρέπει να ασχοληθεί με το μαζικό αθλητισμό και την υγεία του λαού. Πολύ δε περισσότερο με το πλέον ευαίσθητο κομμάτι του, δηλαδή τα παιδιά.
«Σκυταλοδρομία» χαρατσιών

Ούτε η επικοινωνιακή αυταπάτη της «αταξικής νησίδας» σε μια ταξική κοινωνία, ούτε άλλες προσπάθειες μπορούν να κρύψουν την αλήθεια. Ας δούμε ορισμένα παραδείγματα της... αταξικής αθλητικής πραγματικότητας:

Οι υποδομές, κατ' επιταγή της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ουσιαστικά μετατράπηκαν σε επιχειρήσεις.«Γήπεδα, στάδια, κολυμβητήρια; Να μάθουν να παράγουν και χρήμα. Μπορούν να το παράξουνε. Εμείς πρέπει να δώσουμε τις κατευθύνσεις και σε κάθε περίπτωση αυτή είναι η κατεύθυνση που δίνει και η ΕΕ» (...) είχε πει στη Βουλή ο προκάτοχος του Ιωαννίδη, Γ. Νικητιάδης.

Ετσι, ενδεικτικά, το κολυμβητήριο του Κολωνού ζήτησε από το τοπικό σωματείο 3.000 ευρώ το μήνα... Το ΟΑΚΑ ζήτησε 400 ευρώ μηνιαίως, για ωριαία ημερήσια χρήση μιας διαδρομής. Για αγώνες τριών ημερών ζήτησε από την Ομοσπονδία Κολύμβησης 15.000 ευρώ... Τον περασμένο Απρίλη η διοίκησή του επέβαλε χαράτσι από 50 ως 85 ευρώ το μήνα στην πλειοψηφία των αθλητών από σωματεία, αλλά και αυτών που ασχολούνται με μαραθώνιο, υπερμαραθώνιο, για να προπονηθούν.

Η Δημοτική Αρχή της Καλαμάτας έχει (με πρόσχημα την καθαριότητα και την αποκατάσταση των ζημιών από τη χρήση) επιβάλει χαράτσι, μέσω του Kοινωνικού και Aθλητικού Φορέα, στις ερασιτεχνικές ομάδες που χρησιμοποιούν τους δημοτικούς χώρους άθλησης. Ξεκινάει από 20 ευρώ και φτάνει μέχρι και 50 ευρώ το μήνα. Πριν από αυτό είχε επιβάλει άλλο χαράτσι, με τη συμμετοχή 10% στην κατανάλωση του πετρελαίου στο κολυμβητήριο.
Η Επιτροπή Διοίκησης του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Κέρκυρας (ΕΑΚΚ) επέβαλε μηνιαία καταβολή από τα σωματεία και τους αθλούμενους, ως αντίτιμο για χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων. Ο τιμοκατάλογος ξεκινά από 50 ευρώ και φτάνει μέχρι 250 ευρώ το μήνα.
Η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας αποφάσισε την καταβολή παραβόλου συμμετοχής αξίας 250 ευρώ από πλευράς των μη μετακινούμενων (γηπεδούχων) Σωματείων που μετέχουν στα ηλικιακά πρωταθλήματα υδατοσφαίρισης. Και χαράτσι 5 ευρώ ανά αθλητή και ανά αγώνισμα στην κολύμβηση, 10 ευρώ ανά αθλητή για ημερίδα και τους χειμερινούς και θερινούς αγώνες προ-αγωνιστικών κατηγοριών.
Μιλάμε για... καραμπινάτη αταξικότητα...
«ΕΥ ΖΗΝ» για πεινασμένους

Από τα πλέον αγαπημένα θέματα, στην υποτίθεται φιλολαϊκή κυβερνητική πολιτική, είναι η υγεία των παιδιών. Από τα πλέον προβεβλημένα είναι το πρόγραμμα (με επιστημονική ευθύνη του «Χαροκόπειου» Πανεπιστημίου) «ΕΥ ΖΗΝ» (Εθνική Δράση Υγείας για τη ΖωΗ των Νέων). Αφορά μετρήσεις σωματικής διάπλασης και φυσικής κατάστασης (που καλούνται να κάνουν οι καθηγητές Φυσικής Αγωγής στο πλαίσιο του μαθήματός τους), και στην αξιολόγηση των συνηθειών διατροφής και φυσικής δραστηριότητας των μαθητών. Κατά τον Γ. Ιωαννίδη το κόστος (0,50 λεπτά για κάθε μαθητή), περίπου 500 χιλ. ευρώ, καλύπτεται εξ ολοκλήρου από την ΟΠΑΠ ΑΕ.
Ας δούμε την άλλη όψη του φεγγαριού. Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ» υπενθυμίζει: «Δεν πάνε πολλά χρόνια (2005), που το Χαροκόπειο, με τη χρηματοδότηση της "Coca Cola", οργάνωσε έρευνα σε 700 δημοτικά σχολεία (Δ' τάξη), με θέμα "Διατροφή και κληρονομικότητα στην παιδική ηλικία". Στο τέλος του συμφωνητικού του Πανεπιστημίου αυτού με την εταιρεία, υπήρχαν κάποιοι όροι όπως ότι... "τα συμπεράσματα της έρευνας θα δημοσιευτούν μόνο ύστερα από την έγκριση της εταιρείας" ή ότι "η τράπεζα γενετικού υλικού και άλλων πληροφοριών που θα προκύψει είναι περιουσία της ίδιας εταιρείας"... Τελικά το δημόσιο σχολείο και οι μαθητές μετατρέπονται από χώρος γνώσης σε κέντρο επιχειρηματικής δράσης των εταιρειών και οι εκπαιδευτικοί πλασιέ τους».
Και προσθέτει: «Ζητείται από τα σχολεία της χώρας να καλύψουν από μόνα τους το κόστος προμήθειας των υλικών για τις μετρήσεις των μαθητών, ενώ είναι γνωστό ότι πολλά σχολεία λόγω της υποχρηματοδότησης, δεν έχουν τα βασικά υλικά για να λειτουργήσουν (πετρέλαιο, χαρτιά, συντήρηση φωτοτυπικών, χαρτόνια, είδη καθαριότητας κ.ά.), ή αφήνουν απλήρωτους λογαριασμούς γιατί τα χρήματα από τις σχολικές επιτροπές δε φτάνουν.
Οι εκτιμήσεις για 4 διδακτικές ώρες (σε κάθε τμήμα) που προβλέπουν οι σχεδιαστές του προγράμματος για την υλοποίησή του μάλλον είναι εκτός πραγματικότητας. Ακόμα όμως και σε αυτή την περίπτωση, η υλοποίηση του προγράμματος σε πανεθνικό επίπεδο σημαίνει ότι το μάθημα της φυσικής αγωγής θα διακοπεί λόγω της έρευνας για δυο τουλάχιστον εβδομάδες για όλους τους μαθητές και μαθήτριες της χώρας!».
Η Γραμματεία Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, μεταξύ άλλων, έχει επισημάνει: «Από αντίστοιχα προγράμματα στο παρελθόν δεν υπήρξαν επίσημες ανακοινώσεις για εθνικές νόρμες σωματομετρικών στοιχείων και των άλλων αποτελεσμάτων που και τότε εξήγγειλαν ως στόχο.
Τώρα επαναλαμβάνουν ότι θα καταλήξουν σε νόρμες φυσικής κατάστασης, συμβουλές διατροφής προς τους γονείς, την ώρα που μαθητές μας λιγοθυμούν από την πείνα και την εξαθλίωση που σπέρνουν τα Μνημόνια και οι εκφραστές τους! Με ποιο πρόγραμμα το υπουργείο θα αντιμετωπίσει τον υποσιτισμό που μεγαλώνει στα σχολεία, γιατί σε καμιά περίπτωση δεν μπορείς τον πεινασμένο να τον βάλεις να τρέχει και να πηδάει. 'Η μήπως αυτά τα παιδιά θα εξαιρούνται»;
«Στο σπίτι του κρεμασμένου»

Στο διαδίκτυο βρήκαμε την επιστολή μιας μάνας, προς τον υπουργό Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλο. Μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Κύριε υπουργέ, προχθές έλαβα από το διευθυντή του σχολείου του παιδιού μου ένα έντυπο με το οποίο με ρωτάτε αν επιτρέπω στο παιδί μου να συμμετέχει στα "προγράμματα ΕΥ ΖΗΝ και στην αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας". Αφού βεβαιώθηκα ότι δεν πρόκειται για πρωταπριλιάτικο αστείο, αποφάσισα να σας γράψω δυο λόγια.

...Και εσείς γνωρίζετε ποιες είναι οι διατροφικές συνήθειες των μαθητών, γι΄ αυτό και φιλεύσπλαχνα αποφασίσατε να διανείμετε μερίδες δεκατιανού στα σχολεία, αλλά και εγώ γνωρίζω ποιες θα έπρεπε αυτές να είναι. Μόνο που οι διατροφικές συνήθειες του παιδιού μου δεν εξαρτώνται πια καθόλου από εμένα, ούτε και είναι σταθερές. Ακολουθούν τις, πτωτικές συνήθως, διακυμάνσεις της οικιακής μας οικονομίας.
Ψωνίζω λοιπόν εκπτωτικά μα όχι και χωρίς επιφυλάξεις, γι' αυτό δεν παραλείπω να παρακολουθώ τις ανακοινώσεις του ΕΦΕΤ για να βεβαιωθώ ότι αυτό που φάγαμε δεν περιείχε π.χ. DNA αλόγου.
Οι υδατάνθρακες δε λείπουν συνήθως από τη διατροφή μας αφού είναι οικονομικοί, είναι όμως και παχυντικοί γι' αυτό σας παρακαλώ μη βιαστείτε να εξάγετε πρόχειρα συμπεράσματα από το βάρος των μαθητών. Θα γνωρίζετε ότι, σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, τα περιττά κιλά συσσωρεύονται κυρίως στα χαμηλά οικονομικά στρώματα και λέγοντας χαμηλά δεν εννοώ τα εξαθλιωμένα - αυτά λιποθυμούν από ασιτία στις αυλές των σχολείων.
Οσο για τα γαλακτοκομικά, τελευταία προτιμώ τα ληγμένα. Ημιαποβουτυρωμένα βέβαια για να μην επιβαρυνόμαστε με περιττά κορεσμένα λιπαρά, αλλά και να μην στερούμαστε εντελώς τις λιποδιαλυτές βιταμίνες, όμως πάντοτε ληγμένα. Αυτή ήταν μια δύσκολη απόφαση για μένα γιατί μέχρι τώρα η συντεταγμένη πολιτεία δεν παρέλειπε να μου τονίζει ότι πρέπει πάντοτε να ελέγχω τις ημερομηνίες λήξης των προϊόντων και εγώ πράγματι εκτελούσα αυτό τον έλεγχο ευλαβικά. Δεν αντιλήφθηκα ποια ακριβώς επιστημονικά δεδομένα άλλαξαν και αυτά που ως χτες ήταν επικίνδυνα για την υγεία μου έπαψαν πια να είναι, αλλά μάλλον δε χρειάζεται να τα αντιλαμβάνομαι όλα.

...Παρακαλώ λοιπόν μη μας μιλάτε για ΕΥ ΖΗΝ γιατί στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάμε για σκοινί... Σας τονίζω όμως ότι ήδη πολλοί χρωστούν το ζην τους και όχι μόνο στους γονείς τους αλλά και σε όλους τους συγγενείς, τους φίλους και τους γνωστούς, ας μη χρεωθούν τώρα και το ΕΥ ΖΗΝ τους.

...Θα σας παραδώσω τη συγκατάθεση που μου ζητάτε. ...Θέτω δημόσια υπόψη σας τα δεδομένα του παιδιού μου με την παράκληση μόνο να μην χρησιμοποιηθούν ως τεκμήρια της διαβίωσής μας αν εσείς ή ο υπεύθυνος καθηγητής κρίνετε ότι ξεπερνούν τα εσκαμμένα όρια:
Υψος 148cm ξυπόλυτο. Βάρος πρωινό 41Kg νηστικό, για μεσημεριανό βλέπουμε».

Πηγή: Ριζοσπάστης, 7 μέρες μαζί, 28/04/13