Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥΣ. 1ο Μέρος

Μιας και είμαστε ακόμα στο πνεύμα της εθνικής μας εορτής, είναι ευκαιρία να συγκρίνουμε δύο παρόμοιες και ανόμοιες καταστάσεις πολέμου.


Στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, ο εχθρός απειλούσε τον λαό μας ότι θα τον υποδουλώσει. Ο εχθρός ήταν επεκτατικός, εθνικιστικός. Ήταν ο φασισμός με ιταλικό και γερμανικό πρόσωπο. Και τα εγκλήματά του? Θάνατος παντού. Δολοφονίες, βιασμοί, βασανιστήρια, κλοπές, βία, εκτελέσεις, επιδρομές και ό,τι χειρότερο μπορεί να φανταστεί ο νους (ή να το έχει δει σε ταινίες που προωθούν τη βία).
Τα όπλα που χρησιμοποιούσε ο φασισμός ήταν φυσικά η εκμετάλλευση της τότε ελληνικής κυβέρνησης και των ΜΜΕ της, σπέρνοντας θετική προπαγάνδα υπέρ των κατακτητών ως σωτήρες του ελληνικού έθνους, με αφίσες παντού, με πρωτοσέλιδα και εντυπωσιακά άρθρα στις κυκλοφορούσες εφημερίδες του σήμερα. Και βέβαια αφού ο ελληνικός λαός αποφάσισε να αντισταθεί στον εχθρό (αργώντας ένα χρόνο), τότε το μεγαλύτερο όπλο του δεύτερου ήταν ο πολεμικός του εφοδιασμός. Πιστόλια, μαχαίρια, γκλομπς και διάφορα άλλα όπλα για να μπορεί να σκοτώνει τους Έλληνες.
Βέβαια, εμβαθύνοντας παραπέρα, το σημαντικότερο όπλο του φασισμού ήταν ο στρατός του. Εκατομμύρια νέοι 18 χρ. και άνω υπηρέτησαν τη σβάστιγκα, κάνοντας τα χειρότερα εγκλήματα στην ιστορία της ανθρωπότητας. Νέα παιδιά, εκπαιδευμένα, πορωμένα, ρατσιστές πεποισμένοι πως ανήκουν στην γερμανική "καθαρή" φυλή. Είχαν κι αυτά γονείς. Ήταν κι αυτά κάποτε αθώα γλυκά παιδάκια. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι που ασπάστηκαν τον ναζισμό (πολλοί απ'αυτούς και Έλληνες), πόσο διαφορετικοί θα ήταν, αν είχαν πει ΟΧΙ στις εγκληματικές ενέργειες και στον επεκτατικό πόλεμο του Χίτλερ! Έγιναν η ψυχή του κινήματος, του πολέμου. Χωρίς την χρήση αυτών των ανθρώπων, η ναζιστική μηχανή δεν θα δούλευε ποτέ.Επομένως, μπορούμε να συμπεράνουμε συνοπτικά ότι τα όπλα του ναζισμού ήταν:
  1. Τα ΜΜΕ και η προπαγάνδα
  2. Πολεμικός εφοδιασμός
  3. Παιδεία (εκπαίδευση των νέων για την μετατροπή τους σε φασίστες)
  4. Στρατός
  5. Ο άνθρωπος (γενικά), που είναι ο σημαντικότερος παράγοντας και εργαλείο για να δουλέψει οτιδήποτε!
Ο εχθρός λοιπόν το 1940, πριν απο 70 περίπου χρόνια, ήταν ξεκάθαρος, και ξεκάθαρος ήταν και ο τρόπος που έπρεπε να αντιμετωπιστεί.

Σήμερα, που ο ελληνικός λαός ζει μέσα σε οικονομική κρίση, ύφεση, λιτότητα, ανεργεία, φτώχεια, τείνει να εμπιστεύεται ολοένα και περισσότερο ανθρώπους οι οποίοι εκπροσωπούν το φασισμό, πράγμα οξύμωρο, διότι όπως αναφέραμε παραπάνω, κάποτε ήταν ο εχθρός του. Κάποτε ήταν ο δολοφόνος του.
Βέβαια εν έτη 2012, ο φασισμός είναι άλλη μία μάσκα για να φοράει ο πραγματικός εχθρός του λαού μας, αλλά και των λαών της Ευρώπης γενικότερα. Ποιός είναι όμως ο πραγματικός εχθρός τελικά?
Ας δούμε λίγο τα όπλα που χρησιμοποιεί εναντίον των Ελλήνων.

Θρησκεία είναι το όπιο του λαού" είπε κάποτε ο Καρλ Μαρξ. Είχε δίκιο? 

Ο ορθόδοξος χριστιανισμός ήταν και είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας μας, άλλωτε για καλό, άλλωτε για κακό. Φυσικά, κατά την ύφεση, μόνο κακό κάνει. Πρώτον, το κράτος είναι αυτό που πληρώνει τους μισθούς όλων των παπάδων και των ομοίων τους, χωρίς να τους μειώνει (Εκκλησία-Έλληνες 1-0), δηλαδή χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου (είτε πιστεύει, είτε όχι...). Η περιουσία της Εκκλησίας, βολικά, δεν φορολογείται (Εκκλησία-Έλληνες 2-0). Επίσης, ο καθείς υπάλληλος της ορθόδοξης εκκλησίας, μπορεί να έχει τη δική του γνώμη (η Εκκλησία μας δεν έχει ολόκληρη μία κοινή θέση να αντιπροσωπεύει, ο καθένας κάνει ό,τι θέλει) για τα πολιτικο-κοινωνικά δρώμενα, να την εκφράζει δημόσια και να πορώνει φυσικά τους έλληνες και άλλους, πολίτες. Πχ. το συμβάν με τον νεαρό δημιουργό του γκρουπ για τον γέροντα "παστίτσιο", ή τις έξαλλες διαμαρτηρίες έξω από το θέατρο Χυτήριο, στην Αθήνα, ενάντια  στο "αντιχριστιανικό" έργο (Εκκλησία-Έλληνες 3-0)! Η Ορθόδοξη Εκκλησία μπορεί και συνεχίζει και διατηρεί το κανάλι της 3Ε στον ψηφιακό κόσμο εν καιρώ κρίσης (6.000.000 ευρώ πρέπει να δώσει κάποιος για να έχει μία ψηφιακή θέση Mpeg4), με οικονομικό χέρι βοηθείας από το κράτος?....Ποιος ξέρει... (Εκκλησία-Έλληνες 4-0). Η Εκκλησία επίσης καλλιεργεί τον ρατσισμό εναντίον άλλων φυλών στα μυαλά των Ελλήνων (Εκκλησία-Έλληνες 5-0), δηλώνοντας κάτα της δημιουργίας τζαμιού, για να προσεύχονται οι μουσουλμάνοι, ή για ναούς άλλων θρησκευμάτων (αν δεν είναι αυτό φασισμός, τότε τι είναι?). Παρ'όλ'αυτά οι Έλληνες μετανάστες αγωνίζονταν για να δημιουργήσουν κοινότητες και να χτίσουν μία ορθόδοξη εκκλησία για να πηγαίνουν. Τυχαίο?
Για να είμαστε αντικειμενικοί, υπάρχουν και κάποιοι υπάλληλοι της εκκλησίας οι οποίοι είναι υπέρ των συμφερόντων του λαού μας (Εκκλησία-Έλληνες 5-1)!
Όλα τα παραπάνω καθιστούν τη Θρησκεία, όπλο του εχθρού του λαού, γι'αυτό εξάλλου τη χρηματοδοτεί και την διαιωνίζει. Διότι είναι ένα εργαλείο αποπροσανατολισμού του κόσμου από το να καταλάβει την αλήθεια που κρύβεται πίσω από τα γεγονότα. Ποιος είναι άλλωστε ο λόγος που η Εκκλησία μας έχει τόσα προνόμια, τόση περιουσία, τόση ελευθερία και δικαιώματα? Μήπως οι ελληνικές κυβερνήσεις την διατηρούν επειδή είναι θρήσκες οι ίδιες? Ή μήπως επειδή ξέρουν ότι η Εκκλησία έχει τεράστια επιροή πάνω στα πλήθη?

Άλλο ένα όπλο του σημερινού εχθρού μας είναι τα ΜΜΕ. Εδώ πλέον δε χρειάζονται πολλές εξηγήσεις πιστεύω. Η χουντική και κατοχική λογοκρισία πέφτει σύννεφο πάνω στους δημοσιογράφους, οι οποίοι, αν σηκώσουν κεφάλι και πουν την αλήθεια, διώκονται και συλλαμβάνονται, όπως πχ ο Βαξεβάνης.
COPYRIGHT: ΟΡΝΕΡΑΚΗΣ
Ο εξ ολοκλήρου έλεγχος των ΜΜΕ από και υπέρ της εκάστοτε κυβέρνησης, διαφαίνεται έντονα σήμερα με την κρίση, διότι πρέπει να περάσει ανόδυνα η υποδούλωση του ελληνικού λαού στο καινούριο καθεστώς. Τα ΜΜΕ κατευθύνουν τον λαό ώστε να πάρει αποφάσεις υπέρ του εχθρού, αντί να αποφασίσει να αγωνιστεί εναντίον του. Πχ. στις δεύτερες εκλογές του Ιούνη, μία έξαρση επικρατούσε στην τηλεόραση, ακόμα και με ρεπορτάζ από το BBC, ότι ο λαός πρέπει πάση θησεία να βγάλει κυβέρνηση αλλιώς μπορεί να φύγει απο την ΕΕ και να κυρίξει πτώχευση, και με τη δραχμή τα cornflakes θα κοστίζουν 9 ευρώ (ξένη μάρκα προϊόντος, αλλά αυτό δεν μας πείραξε!) κ.α. τέτοια τρομοκρατικά. Έτσι ο λαός βιάστηκε να ψηφίσει και τι έκανε? Δημιούργησε μία συνγκυβέρνηση από τρία κόμματα ορκισμένα ότι ποτέ δεν θα συνεργάζονταν μεταξύ τους και μία αντιπολίτευση ή οποία κάθε βδομάδα αλλάζει πολιτική γραμμή (διαγραφή του μνημονίου, έξω από το ευρώ/ καταγγελία του μνημονίου/ δημιουργία άλλου καλύτερου μνημονίου μέσα στο ευρώ/ καλύτερη διαπραγματευση/ μετατροπή σε νέο ΠΑΣΟΚ), γλύφοντας παράλληλα τους επιχειρηματίες και δινοντας άφεση αμαρτιών σε κάθε προδότη του λαού! Αν δεν είναι αυτό έλεγχος του λαού μέσα από τα ΜΜΕ τότε τι είναι?
Το χειρότερο είναι ότι τέσσερα από αυτά τα κανάλια (ΕΡΤ 1,3, ΝΕΤ, 3Ε) τα πληρώνει ο έλληνας φορολογούμενος για να του λένε την αλήθεια. Η αλήθεια των ΜΜΕ είναι αυτή: 

Να μην αγωνιστεί κανείς. 
Να μη ξεσηκωθεί κανείς. 
Πατριώτης είναι αυτός που πληρώνει. 
Ο λαός χρωστάει. 
Η κρίση είναι και του λαού. 
ΚΚΕ. Τι είναι αυτό? Δεν το γνωρίζουμε. Μακρυά από τα κανάλια μας...
Τα καμώματα της Χρυσής Αυγής είναι πρώτο θέμα τηλεθέασης!

Αστυνομία-Στρατός. Άλλο ένα όπλο του εχθρού, το οποίο πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος, υποτίθεται για να τον προστατεύει. Πώς λοιπόν αποδικνύεται ότι είναι εργαλείο του εχθρού του λαού? Πάρτε παράδειγμα τα ΜΑΤ! Τι κάνουν τα ΜΑΤ? Λειτουργούν ως καταστάλτικές δυνάμεις εναντίον επισοδείων και τραμπουκισμού. Αυτό ήταν παλιά. Σήμερα με την κρίση, το ΜΑΤ χρησιμοποιείται για να καταστάλλει κάθε είδους διαμαρτηρία εναντίον της κυβέρνησης και του καθεστώτος! Ύποπτο? Μαζί με των παπαδων, ποιοι άλλοι μισθοί δεν έχουν μειωθεί? Των ΜΑΤ, των κατασταλτικών δυνάμεων! Όταν ρέει το χρήμα, το ΜΑΤ μπορεί και να σκοτώσει για χάρη του εχθρού! Αν κοπεί τι θα γίνει? Ποιος όμως πληρώνει με το μόχθο του τα ΜΑΤ? Ο λαός! Τι ειρωνία! Αχ λαέ μπουνταλά!
Άλλο ένα παράδειγμα η δουλειά της αστυνομίας και των δικαστών. Γιατί συνελήφθη ο δημοσιογράφος Βαξεβάνης? Μήπως γιατί προσπάθησε να αποκαλύψει και να δημοσιεύσει στον λαό μία αλήθεια για δύο πολιτικούς? Μήπως λειτούργησε έτσι εναντίον του καθεστώτος? "Το να γνωρίζει κάποιος την αλήθεια και μόνος να την φωνάζει, έιναι μία πράξη επαναστατική". Βέβαια η προειδοποίηση στον Βαξεβάνη να σταματήσει, έγινε εδώ και πολύ καιρό, με την τότε εισβολή κάποιων στην κατοικία του, χωρίς να κλέψουν κάτι, ψάχνοντας τον ίδιο. Τυχαίο?
Ο στρατός θα είναι το επόμενο βήμα της κυβέρνησης για να σταματήσει τις διαμαρτηρίες που θα ακολουθήσουν (ήδη έδειξε τη δύναμη της με την τεράστια περιφρούρηση της στρατιωτικής παρέλασης), ώντας πιο έντονες και μαζικές. Άραγε αν ο στρατός μας αρνηθεί να επιτεθεί στον λαό, δεν θα αποφύγουμε έτσι έναν νέο εμφύλιο?


Μέχρι στιγμής συμπεράσματα:

Πόσα κοινά όπλα έχουν ο εχθρός του 1940 και το σημερινός εχθρός του ελληνικού λαού? Τα ΜΜΕ και την προπαγάνδα τους, τον Στρατό, τον άνθρωπο που κινεί αυτά τα όπλα (δημοσιογράφοι, ΜΑΤ, Αστυνομικοί, στρατιώτες). Τρία κοινά όπλα έχουν μέχρι στιγμής τα οποία και πληρώνουν αδρά.

Συνεχίζεται...