Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

ΠΕΡΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Η εξέλιξη της Κοινωνίας διαμορφώνει τη συμπεριφορά και τη συνείδηση του ανθρώπου, με μη έμφυτα χαρακτηριστικά!

Σοσιαλισμός-Κομμουνισμός:
Όχι στην ιδιοκτησία τι σημαίνει? Όχι στην κληρονομιά! Όσο ένας άνθρωπος θα είναι ζωντανός, θα του προσφέρει το κράτος ένα σπίτι να ζει, με όλες τις ανέσεις που χρειάζεται (με όλα τα αντικείμενα, τελευταίας τεχνολογίας (συσκευές ηλεκτρικές), με υψηλής ποιότητας έπιπλα, λευκά ήδη, κατσαρολικά, ενδυμασία, βιβλία κλπ), καθημερινή ενημέρωση (εφημερίδες περιοδικά κλπ), πρόσβαση στη φύση (κήπος, φυτά, πάρκο, δάσος κλπ), δωρεάν ρεύμα, επικοινωνία, διαδίκτυο, νερό, τρόφιμα κλπ. Όταν θα κάνει οικογένεια, θα αφήσει αυτό το σπίτι που είχε και θα πάει σε ένα μεγαλύτερο, για να ξεκινήσει την οικογενειακή ζωή του, με το παιδί του και τη γυναίκα του, με περισσότερες ανέσεις από πριν (όλα θα τα παρέχει το κράτος-το κράτος θα είναι ο ίδιος και οι πολίτες του). Όταν τα παιδιά του ενηλικιωθούν (πχ 18 χρ) το κράτος θα τους παρέχει ένα σπίτι για το καθένα να ξεκινήσει τη ζωή του μέχρι να κάνει οικογένεια (Σε μεγάλη αντίθεση με τον καπιταλισμό, όπου τα παιδιά εκμεταλλεύονται τους γονείς τους μέχρι να πεθάνουν-συντάξεις, κληρονομιές κλπ). Συνέχεια οι ανάγκες του ανθρώπου θα εξελίσσονται, έτσι θα διαμορφώνονται τα κρατικά σπίτια των πολιτών. Κανείς δεν θα χρειάζεται ιδιόκτητο σπίτι γιατί θα ξέρει ότι το κράτος θα εξασφαλίσει τα παιδιά του και τον ίδιο!
Όταν πεθάνει αυτός και η γυναίκα του, το σπίτι θα είναι διαθέσιμο, ανακαινισμένο για κάποια άλλη οικογένεια (σήμερα υπάρχουν χιλιάδες άστεγοι στην Ελλάδα, και χιλιάδες σπίτια άδεια!). Οι διακοπές θα είναι δωρεάν για την οικογένειά σου! Μέσα ή έξω από τη "χώρα" σου, θα υπάρχουν μεγάλες τουριστικές εγκαταστάσεις σε βουνό ή θάλασσα, όπου θα μπορείς να περάσεις φίνα, όσο θα έχεις άδεια πχ 1 μήνα (σήμερα η άδεια διακοπών των εργατών δεν αξιοποιείται όλη σε διακοπές, διότι δεν υπάρχουν χρήματα. Μπορεί να μην πηγαίνουν και καθόλου). Για όλα όσα θα δουλεύεις στο κομμουνιστικό κράτος, θα τα απολαμβάνεις άμεσα! Όλα όσα σου γράφω μην τα βλέπεις μία ιδέα. Μπορούν να γίνουν πράξη. Απλά θέλει αγώνα και θυσίες για να πραγματοποιηθούν. Αυτά περί ιδιοκτησίας.

Α! Και όσο για αμάξι, ποδήλατο, μηχανάκι πόσοι εργάτες δεν έχουν τίποτα απ' αυτά ή έχουν παλιατζούρες επειδή δεν έχουν χρήματα να αγοράσουν κάτι καινούριο που να συμβαδίζει με τις ανάγκες τους? Σε πληροφορώ ότι με κομμουνισμό, ό, τι ισχύει για την κατοικία, θα ισχύει και για το αμάξι, μηχανάκι, ποδήλατο (αν παλιώνει κάτι, το κράτος σου δίνει καινούριο, αν χαλάσει κάτι, το κράτος στο φτιάχνει -δηλαδή άλλοι εργάτες σαν εσένα! Εσύ θα είσαι πχ. γιατρός (δωρεάν υπηρεσίες) για τον μηχανικό και ο μηχανικός δωρεάν για σένα! Να γιατί θα δουλεύεις!!!! Όχι για την ιδιοκτησία και τα χρήματα, αλλά για την αλληλεγγύη, την κοινωνική καταξίωση!

Το κοινωνικό καπιταλιστικό σύστημα δεν επιτρέπει τους ανθρώπους να εξελιχθούν. Τους θέλει υπηκόους, τους θέλει διχασμένους, τους θέλει πρόβατα. Αν δεις όμως έναν Αφγανό καπιταλιστή, αυτός έχει πετάξει διάφορα απάνθρωπα ήθη και έθιμα του λαού του, γιατί βλέπει με άλλα μάτια! Με τα μάτια των ανέσεων του!

Τα στρέμματα ενός αγρότη που είναι ιδιοκτησία του, δεν του προσφέρουν κοινωνική ασφάλιση, δηλαδή, δωρεάν ιατρική περίθαλψη σε ΟΛΑ, δωρεάν διακοπές, εξασφάλιση μηχανών για να καλλιεργεί, εξασφάλιση μηχανικής υποστήριξης, εξασφάλιση μεταφοράς και διάθεσης προϊόντων, εξασφάλιση ότι θα τα πουλήσει όλα (αν καλλιεργεί, διότι υπάρχουν και άλλοι που έχουν ιδιόκτητα χωράφια, αλλά τους είναι άχρηστα), εξασφάλιση ελεύθερου χρόνου κλπ. Τι είναι καλύτερο? Να είσαι γεωργός σε κρατικές εκτάσεις ή να είσαι στο δικό σου?
Επειδή στο σοσιαλιστικό ή κομμουνιστικό σύστημα, κανένας δεν είναι άνεργος, ο αγρότης έχει ελεύθερο χρόνο να μορφωθεί, να διασκεδάσει, να είναι πατέρας, σύζυγός, φίλος επειδή υπάρχουν και άλλοι που θα δουλέψουν στη θέση του για να ξεκουραστεί! Αυτό είναι και το νόημα της ζωής! Όχι να ζεις για να δουλεύεις!!!! Σήμερα η πλειοψηφία της εργατιάς είναι μίζερη, έχει προβλήματα, ξεσπάει στη γυναίκα του, είναι αμόρφωτη, δεν μπορεί να κάνει φίλους... Πρέπει να κοιτάμε και τον διπλανό μας, αλλά και τον διπλανό μας σε άλλη χώρα. Όλοι τα ίδια περνάμε! 

Είσαι φασίστας και ρατσιστής, γιατί, οι μετανάστες (που δεν ξεπερνούν τα 2.000.000!) δεν κλέβουν τις δουλειές από τους Έλληνες! Ξέρεις πολλούς μετανάστες που ευθύνονται για τους χιλιάδες πτυχιούχους πανεπιστημίου που είναι άνεργοι? Αυτοί που δίνουν δουλειές στους μετανάστες με αισχρούς μισθούς, είναι Έλληνες εργοδότες εκμεταλλευτές! Με αυτούς να τα βάλεις! Και επίσης να τα βάλεις με αυτούς που κάνουν πολέμους για να εξυπηρετούν συμφέροντα μονοπωλίων! Δες την αιτία που υπάρχει μετανάστης, δες τι κάνουν οι υπόλοιποι άνθρωποι γύρω σου και μη κοιτάς μόνο τον εαυτό σου!

ΞΥΠΝΑ!!!

ΤΑ ΕΛΛΗΝΑΚΙΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της «UNICEF»:

1) Πάνω από 439.000 παιδιά στην Ελλάδα ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.
2) Το 37% των φτωχών παιδιών στην Ελλάδα ζουν σε νοικοκυριά που δεν μπορούν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες σε θέρμανση.
3) Το 18,4% των φτωχών παιδιών στην Ελλάδα ζουν σε νοικοκυριά που δεν μπορούν να καλύψουν τις στοιχειώδεις ανάγκες τους σε βασικά αγαθά.
 
Σημειώστε ότι τα στοιχεία αυτά αφορούν στο μήνα Απρίλη του 2012.
Πριν, δηλαδή, εκδηλωθεί το νέο κύμα ανεργίας που τον Ιούλη εκτινάχτηκε πάνω από 25%.
Πριν επιβληθεί η νέα αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης.
Πριν ανακοινωθούν τα στοιχεία για τις νέες ανατιμήσεις στα βασικά είδη διατροφής που εκδηλώθηκαν τους μήνες που ακολούθησαν.
 
 Είναι σε αυτή την Ελλάδα,
του μισού εκατομμυρίου υποσιτισμένων και εξαθλιωμένων παιδιών,
που η τρόικα των Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη δίνει παραστάσεις «σωτηρίας» με την τρόικα του Τόμσεν, του Μπαρόζο και του Ντράγκι…
 

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ


Βλέποντας στο παρελθόν, υπάρχουν χιλιάδες παραδείγματα από γεγονότα που ήταν απλά μία ιδέα, που την πολεμούσαν με νύχια και με δόντια οι άνθρωποι γιατί προϋπόθετε την αλλαγή. Αλλά η ιδέα έγινε πράξη και πραγματικότητα! Η Γη έπαψε να είναι επίπεδη (Πολλοί πέθαναν πιστεύοντας ότι στο τέρμα την Γης, θα έπεφταν κάτω!)! Ξεχάστηκε το 12θεο γιατί το νίκησε η ιδέα του ενός και μοναδικού Θεού! Η Θεωρία του ενός δημιουργού των εφτά ημερών, νικήθηκε από την Δαρβινική Θεωρία! Θες κι άλλα? Σήμερα οι Θρησκευόμενοι ανά τον κόσμο, λιγοστεύουν όλο και περισσότερο! Μπορεί να μην το ζήσω εγώ τον κομμουνισμό, αλλά θα τον ζήσουν οι επόμενοι! Τίποτα δεν είναι αδύνατον, όταν ειδικά όλα οδηγούν σε αυτό!

Στη Ρωσία δεν είχε ποτέ κομμουνισμό! Σοσιαλιστική Ένωση ήτανε. Τα σύνορα δεν τα είχε κλειστά, παρά μόνο στις καπιταλιστικές χώρες, διότι της έκαναν φοβερό πόλεμο για να σπάσουν τη σοσιαλιστική οικοδόμηση της εργατικής τάξης. 

Η συνείδηση του ανθρώπου αλλάζει και αυτό φαίνεται ιστορικά! Και θα αλλάζει συνέχεια. Τίποτα δεν μένει σταθερό για πάντα! Μην είσαι ανυπόμονος και εγωιστής. Να σκέφτεσαι και τους επόμενους που θα έρθουν και θα ζούνε!
 
Η εργατική τάξη είναι ίδια παντού. Μπορεί να είναι διαφορετικά τα ήθη και τα έθιμά μας, αλλά στη δουλειά περνάμε τα ίδια και ανεργία έχουμε όλοι (εκτός Κούβας). Ένας αφγανός είναι έτσι, διότι το καπιταλιστικό σύστημα δεν προσφέρει σωστή αληθινή παιδεία για όλους, οπότε ο άνθρωπος, όπου κι αν βρίσκεται, δεν μπορεί να εξελιχθεί, να αναπτύξει τις δυνατότητες του. Με το σοσιαλισμό, κανείς δεν έμεινε αναλφάβητος στην ΕΣΣΔ, ιδρύθηκαν πανεπιστήμια ειδικά για τους αγρότες! Το διανοείσαι αυτό??
 
Ο κομμουνισμός είναι κοσμοθεωρία. Δεν θα σου επιβάλλει να μην έχεις ιδιοκτησία! Δεν θα σε νοιάζει η ιδιοκτησία! Δεν θα σου επιλέξει πού θα δουλεύεις. Εσύ θα επιλέξεις ποιες ικανότητες θες να καλλιεργήσεις για να τις χρησιμοποιείς για να προσφέρεις με εργασία στην κοινωνία! Ο σοσιαλισμός όμως είναι το στάδιο που πρέπει να περάσουμε, και για να χτίσουμε μία διαφορετική κοινωνία, φιλική προς τον εργάτη, και μέσα από αυτή θα χτιστούν και οι συνειδήσεις. Τον κομμουνισμό καλύτερα άσ' τον εκεί που είναι. Εξάλλου πάντα ο λαός αποφασίζει για την πορεία του. Μπορεί η εργατική τάξη να οδηγήσει την εξέλιξη της κοινωνίας από τον σοσιαλισμό σε κάτι άλλο! Πού να το μάθουμε εμείς? Ο κομμουνισμός είναι ιδανικό σύστημα κοινωνικό για όλο τον πλανήτη μας και τους ανθρώπους του!

Η ιδέα της ιδιοκτησίας είναι φτιαχτή και όχι φυσιολογική!