Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ


Βλέποντας στο παρελθόν, υπάρχουν χιλιάδες παραδείγματα από γεγονότα που ήταν απλά μία ιδέα, που την πολεμούσαν με νύχια και με δόντια οι άνθρωποι γιατί προϋπόθετε την αλλαγή. Αλλά η ιδέα έγινε πράξη και πραγματικότητα! Η Γη έπαψε να είναι επίπεδη (Πολλοί πέθαναν πιστεύοντας ότι στο τέρμα την Γης, θα έπεφταν κάτω!)! Ξεχάστηκε το 12θεο γιατί το νίκησε η ιδέα του ενός και μοναδικού Θεού! Η Θεωρία του ενός δημιουργού των εφτά ημερών, νικήθηκε από την Δαρβινική Θεωρία! Θες κι άλλα? Σήμερα οι Θρησκευόμενοι ανά τον κόσμο, λιγοστεύουν όλο και περισσότερο! Μπορεί να μην το ζήσω εγώ τον κομμουνισμό, αλλά θα τον ζήσουν οι επόμενοι! Τίποτα δεν είναι αδύνατον, όταν ειδικά όλα οδηγούν σε αυτό!

Στη Ρωσία δεν είχε ποτέ κομμουνισμό! Σοσιαλιστική Ένωση ήτανε. Τα σύνορα δεν τα είχε κλειστά, παρά μόνο στις καπιταλιστικές χώρες, διότι της έκαναν φοβερό πόλεμο για να σπάσουν τη σοσιαλιστική οικοδόμηση της εργατικής τάξης. 

Η συνείδηση του ανθρώπου αλλάζει και αυτό φαίνεται ιστορικά! Και θα αλλάζει συνέχεια. Τίποτα δεν μένει σταθερό για πάντα! Μην είσαι ανυπόμονος και εγωιστής. Να σκέφτεσαι και τους επόμενους που θα έρθουν και θα ζούνε!
 
Η εργατική τάξη είναι ίδια παντού. Μπορεί να είναι διαφορετικά τα ήθη και τα έθιμά μας, αλλά στη δουλειά περνάμε τα ίδια και ανεργία έχουμε όλοι (εκτός Κούβας). Ένας αφγανός είναι έτσι, διότι το καπιταλιστικό σύστημα δεν προσφέρει σωστή αληθινή παιδεία για όλους, οπότε ο άνθρωπος, όπου κι αν βρίσκεται, δεν μπορεί να εξελιχθεί, να αναπτύξει τις δυνατότητες του. Με το σοσιαλισμό, κανείς δεν έμεινε αναλφάβητος στην ΕΣΣΔ, ιδρύθηκαν πανεπιστήμια ειδικά για τους αγρότες! Το διανοείσαι αυτό??
 
Ο κομμουνισμός είναι κοσμοθεωρία. Δεν θα σου επιβάλλει να μην έχεις ιδιοκτησία! Δεν θα σε νοιάζει η ιδιοκτησία! Δεν θα σου επιλέξει πού θα δουλεύεις. Εσύ θα επιλέξεις ποιες ικανότητες θες να καλλιεργήσεις για να τις χρησιμοποιείς για να προσφέρεις με εργασία στην κοινωνία! Ο σοσιαλισμός όμως είναι το στάδιο που πρέπει να περάσουμε, και για να χτίσουμε μία διαφορετική κοινωνία, φιλική προς τον εργάτη, και μέσα από αυτή θα χτιστούν και οι συνειδήσεις. Τον κομμουνισμό καλύτερα άσ' τον εκεί που είναι. Εξάλλου πάντα ο λαός αποφασίζει για την πορεία του. Μπορεί η εργατική τάξη να οδηγήσει την εξέλιξη της κοινωνίας από τον σοσιαλισμό σε κάτι άλλο! Πού να το μάθουμε εμείς? Ο κομμουνισμός είναι ιδανικό σύστημα κοινωνικό για όλο τον πλανήτη μας και τους ανθρώπους του!

Η ιδέα της ιδιοκτησίας είναι φτιαχτή και όχι φυσιολογική!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

«Ο κομμουνισμός δεν είναι για μας μια κατάσταση πραγμάτων που πρέπει να εγκαθιδρυθεί, ένα ιδεώδες που σ’ αυτό θα πρέπει να προσαρμοστεί η πραγματικότητα. Ονομάζουμε κομμουνισμό την πραγματική κίνηση που καταργεί τη σημερινή κατάσταση πραγμάτων».

Η αταξική κοινωνία, που θα έχει κομμουνιστικές σχέσεις παραγωγής, θα παρέχει όλες τις ανέσεις για την κάλυψη των αναγκών μας. Μέσα σε αυτά είναι και το σπίτι και το αυτοκίνητο κ.α. Χαρακτηριστικό αυτής της κοινωνίας είναι η κοινωνική ιδιοκτησία. Δηλαδή όλα για όλους. Όπως σωστά λες, η ατομική ιδιοκτησία ή περιουσία δεν είναι ότι θα απαγορεύεται αλλά ότι συνειδητά δεν θα χρειάζεται να την έχει κάποιος. Το ίδιο συνειδητά με την επιλογή του στην εργασία, με την άσκηση της εξουσίας, με τη κοινωνική του δράση γενικά.

Chris