Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟ ΒΟΥΛΕΥΤΙΛΙΚΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ



Διασχίζοντας την κεντρική πλατεία της πόλης ακούω τρεις κυρίες να συζητούν μεταξύ τους και μία εξ αυτών λέει: ''δεν ξέρω τι να ψηφίσω, ΣΥΡΙΖΑ ή Χρυσή Αυγή'';
Η κουβέντα είχε ως αντικείμενο μιας και δεν θα αργήσουν να γίνουν εκλογές, τα δυο πιθανά ενδεχόμενα: ή μια κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α ή μια κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας-Χρυσής Αυγής.
Και εκεί μου γεννήθηκε η σκέψη......μπορεί να έχουμε την ψευδαίσθ
ηση ότι κινούμαστε εκτός συστήματος αλλά αυτό που καταφέρνουμε τελικά είναι να παραμένουμε δέσμιοί του και να δουλεύουμε γι” αυτό!

Αυτό που έχει κατανοήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα το κατανοήσει πολύ γρήγορα και η Χρυσή Αυγή. Το κοινοβούλιο είναι ένας κρατικός πολιτικός μηχανισμός, το βουλευτιλίκι είναι αξίωμα, άρα οι βουλευτές είναι κρατικοί αξιωματούχοι, κρατικοί ανώτεροι υπάλληλοι. Το ότι η στρατηγική της Χρυσής Αυγής είναι να γίνει κυβέρνηση δεν μπορεί να το αρνηθεί κανείς και καμία. Να αποκτήσει αυτοδυναμία στις εκλογές είναι κάτι το οποίο δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε αλλά δεν είναι ένα ενδεχόμενο των προσεχών μηνών. Ο μόνος τρόπος να συμμετέχει σε κυβέρνηση είναι η συγκρότηση μιας συμμαχικής κυβέρνησης με τη Νέα Δημοκρατία, με την προϋπόθεση ότι θα μετεξελιχθεί σε φιλελεύθερο ακροδεξιό κόμμα – μόνο έτσι θα μπορέσει, μακροπρόθεσμα, να κυβερνήσει αυτοτελώς και αυτοδυνάμως. Και νομίζω πως προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθεί.

Δεν θα πέσω λοιπόν από τα σύννεφα εάν δουν τα ματάκια μου κάτι τέτοιο.Το άλλο ενδεχόμενο είναι να σχηματιστεί μια αυτοδύναμη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση; Ποιος θα είναι ο ρόλος του; Να αναλάβει την εργολαβία της μετάβασης από το ευρώ στη δραχμή, της διαχείρισης της οικονομικής, πολιτικής και κοινωνικής κρίσης; Δεν το αποκλείω καθόλου. Έτσι, θα λειτουργήσει ως αμορτισέρ, ως μηχανισμός απορρόφησης των κραδασμών. Εάν δεν συμβεί αυτό, θα βρεθεί μπροστά στο εξής δίλημμα: ή θα βάλει πρώτη και θα πατήσει γκάζι, θα κηρύξει δηλαδή παύση αποπληρωμής του χρέους και θα χειριστεί τις συνέπειες αυτής της πολιτικής (έξοδος από το ευρώ, κλπ) ή θα διαχειριστεί τις συνέπειες της τρομερής αστραπιαίας επίθεσης του Καπιταλισμού, θα λειτουργήσει και πάλι ως αμορτισέρ...
Κατά συνέπεια, αν θα συμβεί το δεύτερο: θα νομιμοποιήσει τα αποτελέσματα της επίθεσης κατά του πολίτη.
Πολύ σύντομα όμως οι εκλογείς θα του γυρίσουν την πλάτη. Και βέβαια θα διασπαστεί: από δω ο Συνασπισμός, από εκεί οι συνιστώσες της επαναστατικής Αριστεράς....

Ο τυφλοπόντικας μπορεί να είναι τυφλός αλλά ακούει τόσο καλά που γνωρίζει ανά πάσα στιγμή που πατά και πως κινείται.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άποψη μου είναι ότι αυτοδύναμες κυβερνήσεις δε πρόκειται να δούμε, για καιρό τουλάχιστον. Ο ΣΥΡΙΖΑ όπως και η Χρυσή Αυγή έχουν ρεύμα αλλά αυτό σε καμιά περίπτωση δε τους δίνει την αυτοδυναμία. Ο κόσμος είναι πολύ μοιρασμένος και δύσκολα θα πολωθεί σε ένα μόνο κόμμα και αν είναι να γίνει αυτό θα γίνει στον ΣΥΡΙΖΑ που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι και η επόμενη κυβέρνηση. Όμως πιστεύω, όπως είπα και παραπάνω, ότι δε θα μπορέσει να τη κάνει αυτοδύναμη και γιαυτο θα απευθυνθεί σε Καμμενο - Κουβελη. Η Χρυσή Αυγή τώρα έχει ρεύμα όμως όχι τόσο ώστε να υπάρχει περίπτωση να κυβερνήσει. Δε νομίζω πάντως πως θα επιλέξει να μπει σε κάποιο κυβερνητικό σχήμα γιατί πρώτον έχει την εμπειρία του ΛΑΟΣ και ξέρει πως αν το κάνει θα εξαφανιστεί και δεύτερον ένα μεγάλο πολιτικό επιχείρημα της είναι ότι δεν κάθεται με τους πουλημένους, τους κλέφτες και όλους αυτούς τους αστούς πολιτικούς. Ξέρουμε όλοι ότι ο φασισμός είναι κομμάτι του καπιταλισμού, όμως δε νομίζω ότι το σύστημα θα τον χρησιμοποιήσει έτσι.

Chris

Ελιζα είπε...

Τα διάφορα προνοητικά στατιστικοστημένα των δημοσκοπήσεων δείχνουν την ΧΑ να παίρνει 14%!

Το ξεφτιλισμένο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεργαστεί σίγουρα με Κουβέλη, γιατί και ο Φωτάκος ο "αντιδραστικός" κατά κει έχει βλέψεις τώρα, αφού με ΝΔουλα και ΠΑ-ΣΟΚ δεν έχει και ιδιαίτερο μέλλον σαν αστός πολιτικάντης.

Όποιο κόμμα όμως τελευταία, τύπου ΣΥΡΙΖΑ, ανέβηκε το βάθρο της κυβέρνησης, σε άλλες χώρες της Ευρώπης, υπέγραψε μνημόνια και διέγραψε τις προεκλογικές του υποσχέσεις.

Χωρίς ανατροπή, δεν θα αλλάξει τίποτα για κανέναν!! Αυτό έχω να πω εγώ!!

Ανώνυμος είπε...

Να μη βασίζεσαι στις δημοσκοπήσεις. Ποτέ δεν λένε την αλήθεια παρά μόνο μπορεί να την πλησιάζουν.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεργαστεί, πιστεύω, και με τους δυο. Δε νομίζω ότι θα κάνει αλλιώς κυβέρνηση αλλά είναι και πολιτική επιλογή. Και για εδω ετοιμάζει ένα μνημόνιο… όλο τρέλα!
Βεβαίως και χωρίς ανατροπή δε αλλάζει τίποτα. Νομίζω τα λέει όλα το σύνθημα «Ταξικά τα μέτρα, ταξική και η πάλη. Πάμε για ανατροπή και κοινωνία άλλη»

Chris